a Planet K3: Neues Thema

Sonntag, 2. Oktober 2011

Neues Thema

eingestellt von É.S. | Sonntag, 2. Oktober 2011 | Kategorie: , |

Ahogy a blognaptárunk is mutatja, keddtől kezdve (megint) együtt tanul az egész harmadik osztály, Frau Fehérrel. Ági néni a könyvünkben nem szereplő témával készül. Aki szereti a természetet, a verseket és szívesen rajzol biztos jól fogja magát érezni a közös órákon.

Hogy miért az összevonás? Hétfőn este a nyolcadikosokkal Németországba utazok. Már a 20. "kenderföldis" csoportot fogadják a neckartenzlingeni partneriskoláink, én pedig egyike leszek a kísérő tanároknak. Nagyon jó érzés, hogy 1990-ben, hetedikesként, tagja lehettem a legelső kiutazó csapatnak; és most nyelvtanárként figyelhetem, hogy boldogulnak a tanítványaim a jubileumi évben.
A magyar gyerekek tavasz óta leveleznek német partnereikkel, ismerkednek az őket 10 napig vendégül látó családdal. Most pedig izgatottan várják a következő két hetet. A délelőttöket általában az iskolákban fogják tölteni, délutánonként változatos programok várják őket. Egy egész napos kirándulásra is mennek-megyünk Stuttgartba.
A részletekről, a kinti élményeinkről természetesen a harmadikosoknál is szó lesz, legkésőbb a hazaérkezésünk utáni első órán, október 17-én.

Currently have 0 Kommentare: